Doel groep ouderen binnen Zorgboerderij de Meysebergh

Vanaf 1 maart 2017 zijn we binnen zorgboerderij de Meysebergh gestart met de doelgroep ouderen. We hebben onze ruimte waar we voorheen verbleven met onze andere doelgroep helemaal aangepast. Dit heeft even tijd gekost maar  het resultaat mag er zijn. Er is een nieuwe vloer ingekomen, we hebben een keuken geplaatst en nieuw meubilair aangeschaft, zoals nieuw tafels en gemakkelijke stoelen. Rondom de houtkachel zijn een aantal gemakkelijke stoelen geplaatst waar men na het eten even een rustmomentje kan pakken.  Het is een gezellige warme ruimte met veel lichtinval geworden.

De deelnemers worden ‘s morgens thuis opgehaald voor een dagje “Meysebergh” we hebben een mooie ruime bus waarin men gemakkelijk in en uit kan stappen. We starten de dag op met een kopje koffie en er wordt gezellig bij gekletst en verhalen uitgewisseld. Daarna beginnen we met de voorbereidingen voor het eten. Er wordt ‘s middags warm gegeten, dus er moeten aardappels geschild worden en groente schoongemaakt worden. We krijgen ondersteuning van een aantal vrijwilligers, dus als iemand zin heeft om een rondje over de boerderij te wandelen behoort dit tot de mogelijkheden. Na het eten wordt een rustmoment ingelast  voor wie hier behoefte aan heeft. We hebben al mogen genieten van het mooie weer dus het rustmomentje heeft ook al plaats gevonden in het zonnetje. Na het rustmoment worden weer een aantal activiteiten aangeboden. Deze variëren van spel en knutselactiviteiten, bewegingsspellen zoals gympen en wandelen, of bakactiviteiten er is voor ieder wat wils. Na de activiteiten sluiten we de dag af met een kopje koffie en gaan we ons langzaam voorbereiden om weer huiswaarts te gaan. Ook nu worden de deelnemers weer naar huis gebracht door onze chauffeurs. Het is de bedoeling dat deze dag gezelligheid, ontspanning en afleiding heeft gebracht. Dit een  ongedwongen en vertrouwde sfeer.

 

Nieuwe personenbus.

We hebben vanaf het begin van dit jaar een nieuwe aangepaste bus tot onze beschikking. Deze bus is mogelijk gemaakt dankzij gulle giften van sponsoren uit de omgeving. Deze bus is speciaal aangepast voor Pino. Hij gaat deze bus mee besturen om de deelnemers uit de regio thuis op te halen en naar de zorgboerderij te brengen.

Onderstaande bedrijven en organisaties hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het realiseren van de bus, we zijn deze ontzettend dankbaar.

SPECIAL-AD-(64)  WIJNHOVEN-GROENADVIES-(60) TRUCK-COLOR-DESIGN-(3) HENDERIKX-(21-22) HENK-DECKERS-(73) INTENCE-(13) NATURELL-(20) BROUNS-(63)RIJ-JE-WIJS-(67) DE-MOLSHOOF-(66) AUTOSERVICE-ITTERVOORT-(11-12)DCINSTAL-(10) D&D-CLEANING-SERVICE-(30-31) BOSMANS-(7-8)

VAN-TONGERLOO-ZORGGROEP-(61) ECB-(40-41)