Werkzaamheden

Onze activiteiten bestaan uit:

  • De verzorging van de varkens, kippen, klein vee, hond en katten te denken valt dan aan: Alle dieren moeten gevoederd worden. Schoonmaken van de stallen, dieren voorzien van vers water, Elke dag worden de eieren uitgehaald. Onderhoud van het erf rondom de boerderij, en de bijbehorende gebouwen. Denk dan aan: het schoonhouden van het erf, schoonmaken van de gebouwen, reparaties uitvoeren.
  • Er zijn 3 houtkachels aanwezig waarvoor we hout gaan zagen en kloven zodat we het in de winter lekker warm hebben en een gezellige huiselijke sfeer kunnen creëren.
  • Seizoensgebonden werkzaamheden zoals, het gras maaien, schoffelen, hooiladen. sneeuw ruimen, werken in de moestuin, en nog veel meer.

Werkzaamheden 1

Dagelijkse werkzaamheden:

Het houden van varkens brengt natuurlijk ook behoorlijk wat werk met zich mee. Zo moeten de varkens elke dag gevoerd, verzorgd en gecontroleerd worden. De stallen worden 2 keer per week uitgemest en wordt het stro regelmatig ververst en bijgevuld. Deze verzorging wordt voornamelijk gedaan door de zorgboer, onze deelnemers hebben een groot aandeel in de verzorging.

Konijnen:

Sinds kort hebben we ook konijnen. Deze moeten ook elke dag verzorgd worden.