Ouderen

Nieuwe doelgroep

Zorgboerderij de Meysebergh biedt voor kwetsbare ouderen, licht dementerende, of andere ouderen met lichte andere beperkingen een dag invulling die afgestemd is op de interesse en behoefte van de deelnemer. De dagbesteding brengt gezelligheid, ontspanning en afleiding. Dit in een ongedwongen en vertrouwde sfeer omringd door alles wat verband houdt met het boerenleven.

Door met andere deelnemers samen iets te gaan doen waar de interesse van de deelnemer ligt kan de dagbesteding een verrijking zijn en biedt het nieuwe mogelijkheden en kansen. Door de aanwezigheid van professionele medewerkers en vrijwilligers kunnen wij een grote verscheidenheid aan activiteiten aanbieden. We zorgen dagelijks voor een programma waarin een aantal vaste activiteiten zullen terugkeren. Zo kan er geholpen worden bij de verzorging van onze dieren, is er een moestuin aanwezig, en kan er geholpen worden met het koken van het eten, en bij de bakactiviteiten. Verder worden er spelletjes gedaan, knutselen, handwerken, en muziek gemaakt. Wij vinden het vooral belangrijk dat deelnemer een gezellige dag beleeft, en andere mensen kan ontmoeten. Meedoen en helpen mag, maar het is natuurlijk ook prima om te genieten van alles wat er om hen heen gebeurt.

Voor de partner of familieleden kan onze dagbesteding een goede oplossing zijn. Zij hebben dan meer tijd voor zichzelf, in de geruststellende wetenschap dat hun partner of familielid een gezellige dag heeft. We hopen op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de mogelijkheid dat de deelnemer langer thuis kan blijven wonen.

Ouderen met een indicatie kunnen deelnemen aan onze dagbesteding.

We kunnen zorg leveren in ZIN/WLZ via CLZ ( Coöperatie Limburgse Zorgboeren) en via PGB rechtstreeks.

De ouderenzorg is geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Van 10:00u tot 16:00u. We starten de dag op met het drinken van koffie en thee waarna iedereen aan kan geven wat ze willen gaan doen. Deelnemers worden daar waar nodig begeleid, ondersteund, of gestimuleerd. Tussen de middag bieden wij een warme maaltijd aan waarvoor we een kleine vergoeding vragen.

Het vervoer van en naar de Meysebergh regelen we graag met U in onderling overleg.